heb ik echt borderline?

  • coco

    Hallo, ik vraag mij al een tijdje af of ik misschien niet borderline heb. Nu weet ik ook wel dat alleen een specialist die diagnose kan stellen. Ik heb de huisarts vanmorgen maar 's gebeld en heb morgen een afspraak. Maar ik zie er als een berg tegenop. Ik ben bang dat ze vindt dat ik me aanstel. Bovendien zal ik het zelf ook allemaal wel weer gaan bagatelliseren. Ik heb bijv. geen last van drugs-, alcoholmisbruik, ik snijd niet in mezelf en ik heb ook niet met jan en alleman seks.

    Maar alle andere dingen herken ik dan weer wel. Maar als het niet zó erg met me is, dan is het misschien ook wel onzin om hulp te zoeken(?). Ik lees hier al dat er enorme wachttijden zijn, dus die lui zitten echt niet te wachten op een grietje waarmee het aan de buitenkant prima lijkt te gaan.

    Moet ik mijn verhaal anders maar wat aandikken bij de huisarts? Zij is echt zo'n nuchtere plattelandsdokter die me waarschijnlijk niet al te serieus gaat nemen.

    Ik heb wel 1 goede troef: ik denk veel aan zelfmoord. MAAR ik heb dus nog nooit echt zelfmoord geprobeerd te plegen. Dus zo erg is het allemaal niet met me misschien(?)

    Pff, sorry ik ben altijd zo heen en weer…. lees daar maar doorheen hoor.

    Oké, wat ik bij mezelf herken: ik loop altijd weer vast (in werk/opleiding/relatie); eerst gaat het prima, ik geef 100% en dan ineens stop ik er abrupt mee. Ik heb woede-aanvallen, waarbij ik zelfs sla etc., mijn relatie gaat enorm op en neer (het ene moment roep ik dat ik hem haat en het volgende moment is ie mijn held), ik heb nauwelijks contacten, ik heb ook heel veel moeite met het aangaan van contacten, ik ben altijd bang om afgewezen te worden, ik kan mezelf echt haten; walgen van mezelf (dat is ook de enigste reden voor mijn zelfmoord-gedachten), ik heb soms echt vreemde extreme achterdochtige ideeen over mensen, sowieso pieker ik me suf, de ene keer voel ik me prima, het andere moment wil ik dood, ik ben erg onrustig en ik weet nooit wat ik wil. Kortom: ik word gek van mezelf!

    Misschien ben ik meer de introverte, depressieve versie?

  • barbie22

    achja ik doe het ook niet met jan en alleman, heb ook geen drank en drugs probleem, en snij mezelf ook niet (meer)

    kortom geen mens met borderline is hetzelfde en heeft last van dezelfde klachten, maar ja het kunnen ook zoveel andere dingen zijn zoals misschien een depressie dus zelf dokteren heeft geen zin.

  • Collie

    het prikbord is er niet om diagnoses te stellen, dat is absoluut onmogelijk op basis van de korte berichten die hier terecht komen.

    Als jij hulp nodig hebt, dan kun je bij je huisarts een verwijzing vragen voor het ggz of riagg… daar hoef je niks voor aan te dikken en daar hoef je zéker geen troef voor achter de hand te houden (wat ik overigens een zéér vreemde term vind, wanneer het ziektes of stoornissen betreft, we zijn niet aan het klaverjassen…)

    Als er na de intake idd iets van een persoonlijkheidsstoornis vermoed wordt, dan zullen er persoonlijkheidstesten worden gedaan, die zitten zo ingewikkeld in elkaar en bevatten zó veel verschillende vragen, steeds over dezelfde dingen, dat je die niet kunt ‘flessen’.

    De “meest juiste” diagnose rolt er dan wel uit.

    Psychiatrie is geen wiskunde… je kunt het ook niet vergelijken met de normale medische wetenschap… het lijstje met 9 symptomen is slechts een ‘handleiding’ voor de therapeuten die daarmee werken, er zijn verschillende stoornissen met zowat hetzelfde lijstje.

    Ik hoop voor je, dat je snel een verwijzing krijgt, dat je ‘open minded’ naar de intake kunt gaan en daar samen met de juiste mensen tot een goede behandeling voor je komt.

  • Ronald Erkelens

    Ik dacht zelf ook heel veel aan zelfmoord en heb uiteindelijk

    ook 1 poging gedaan.

    Maar poging of niet; het is even erg hoor vind ik.

    Sterkte en groetjes,

    Ronald Erkelens (nu dakloze borderliner uit Amsterdam)

    edit moderator: link verwijderd; zie huisregels

  • Just Me

    Hoi,

    ik heb toevallig vandaag die tests moeten maken. Maar werd er helemaal moe en leeg van, wat waren het veel vragen! Ik kon het niet… heb uiteindelijk alles in de war gehaald, al die vragen. Was zo vreselijk in de war op een gegeven moment dat ik echt niks meer wist (niet eens of ik verlegen was of niet). Heb ook veel tegenstrijdige antwoorden gegeven geloof ik en allemaal ‘fouten’ gemaakt…. dus ben bang dat er iets raars uitkomt.

    Maar inderdaad coco, gewoon eerlijk zijn in je verhaal en afwachten wat er allemaal uitkomt. Lijkt me het verstandigst.

    En zelfmoord als troef…. vind ik toch erg bijzonder…

    Xx

  • Collie

    Probeer je niet druk te maken over die lijsten Just Me… die zijn er speciaal op gemaakt dat je in de war raakt, zodat je de boel niet kunt flessen en de antwoorden kunt manipuleren.

    Juist omdat je in de war raakte, zullen ze veel info uit die antwoorden kunnen halen, waarmee ze vermoedelijk wel met een, bij jou passende diagnose kunnen komen.

    Die lijsten kun je ook niet fout invullen, er zijn namelijk geen goede of foute antwoorden…

    Haal dus maar ff diep adem, ontspan, en rust goed uit de komende dagen want idd… een pers. onderzoek is slopend vermoeiend.

  • Justy

    Sorry, bovenstaande reactie was van mij, had verkeerde nickname neergezet…

  • Collie

    kan gebeuren, heb ik zelf ook weleens gehad als ik op een ander bord prik, kwam daar heel vrolijk collie, moderator te staan op een hondjesprikbord waar ik natuurlijk helemaal geen moderator ben… heb dat op dezelfde manier hersteld als jij… ;)

  • Justy

    Ondanks dat ik nog niet eens weet of ik echt borderline heb, blijf ik toch nog even hier langskomen… herken gewoon heel erg veel, dus hoop dat dat niet erg is. Over 2,5 week krijg ik uitslag van de tests.

    Maar ik wilde jullie even laten weten dat ik heb besloten geen alcohol meer in huis te halen, zodat ik ook niet meer teveel kan drinken. Ik hoop dat ik dat vol zal kunnen houden en anders kom ik hier wel langs misschien.

    Niet dat jullie wat kunnen met dit bericht, maar wilde het even kwijt.

    Xx

  • Collie

    natuurlijk mag je hier langs blijven komen, ook zonder diagnose… veel tips die hier trouwens staan zijn net zo geldig bij heel veel andere stoornissen dus iedereen die zich daar in kan vinden is alleen maar welkom hier.

    Ik vind het knap van je dat je de alcohol even probeert links te laten liggen en zelfs niet in huis hebt gehaald. Vaak helpt het inderdaad wel wanneer je in de verleiding komt iets te doen dat je eigenlijk niet zou willen, hier even van je af te typen…