therapie borderline.

  • Michaël janssens

    Hallo iedereen,

    Ik ben een 22 jarige student uit het Antwerpse die dringend op zoek is naar een goede therapeut die gespecialiseerd is in borderline. Ik ben al een aantal jaren aan het sukkelen met allerlei emotionele problemen. (adoptie,identiteitscrisis,wantrouwen, enz…). Ik heb dan even wat opzoekwerk gedaan en kom tot de constatatie dat het misschien wel eens borderline zou kunnen zijn.

    Bij deze zoek ik dus een therapeut in België of Nederland die een diagnose kan stellen + eventueel een behandeling kan voorstellen want ik begin radeloos te worden. Heel mijn dagelijks leven lijd onder deze situatie voor al gedurende een 3tal jaren en het word tijd dat ik me is herpak.

    dank u op voorhand.

  • Collie

    Welkom op dit prikbord Michaël.

    Wanneer je met jezelf en je omgang met je omgeving in de knoop zit, is het goed om de juiste hulp te zoeken, en het zou idd zomaar borderline kunnen zijn, maar er zijn nog andere diagnoses die, qua symptomen, erg veel op borderline lijken, dus ik hoop dat je ook open staat voor een gedegen onderzoek, vooraleer je voorbarige conclusies trekt.

    Hier in Nederland, is het zo geregeld, dat men via de huisarts wordt doorverwezen naar, meestal, het GGZ of Riagg. Of je daar als Belg ook toegang kunt krijgen weet ik niet, maar je kunt natuurlijk altijd naar vrij gevestigde psychiaters zoeken, zowel in Nederland als België.

    Ook in België, zal jouw huisarts toch wel op de hoogte zijn van de gang van zaken aldaar? En anders kun je evt. contact opnemen en je vragen stellen bij de Diensten voor Geestelijke Gezondheidszorg (DGGZ) bij jou in de buurt.

    Succes!!! en sterkte!

  • Kris

    ik zit dan net met hetzelfste probleem maar in Belgie shijnd dit een ramp te zijn

    Of wel be je niet van de regio,ofwel ben je te chaotish,ja allemaal van die dingen waarbij ik me afvraag,waar zijn we toch mee bezig?

    Ik weet namelijk in Gent PZ Sint camillus deze geven Borderline van Linehan therapy(gewijgerd,was niet van de regio)

    Dan heb je in in Bruggehet ziekenhuis OLV waar ze dan shema therapy geven(Gewijgerd,was niet van de regio)

    Dan heb je nog kortenberg waar ze ook borderline therapy geven(gewijgerd door canabis gebruik)

    En dan heb je nog Duffel de Spinacker maar aangezien ik 10 jaar terug als rand psychotish(wat dan borderline ergens is)opgenomen ben geweest in Het Raakpunt(afdeling voor psychozes)kom ik voor spinacker niet in aanmerking.(gewijged dus)

    En ja??nu??wat nu ??

    Nederland dan maar,zal niet anders kunnen

    Mvg

  • Collie

    zijn er niet ‘loslopende’ psychologen die zich bezighouden met persoonlijkheidsstoornissen in Belgie?

    De wachtlijsten zijn hier in Nederland zo lang, volgens mij kom je daar als niet Nederlander ook niet zo gauw tussen…

    Ook hier, zijn veel behandelcentra regio-gebonden…

    Er valt nog heel wat te verbeteren, in psychiatrieland…