kan bordie terugkomen na 2 keer eerder weggeweest te gaan.

  • martin

    beste specialisten en ervaren partners en bordies,

    na 21 jaar geleefd te hebben met een vriendin waar borderline is vastgesteld door specialisten en ook vers training gedaan te hebben alsook medicijnen geslikt te hebben is sinds kort door haar besloten onze heftige relatie te verlaten en te beeindigen.

    zoals 2 keer eerder gedaan te hebben door met exvriendjes om te gaan en ook het huis verlaten te hebben is ze na een korte periode weer teruggekomen en zijn we weer aan het modderen geweest tot nu.

    let wel ! ik wist toen niet dat ze dat had …. pas sinds kort word me alles duidelijk.

    maar mijn vraag is nu; hoe groot is nu de kans dat ze weer spijt heeft/krijgt en terug wil komen ?

    vergeet niet dat ik haar ,,steunpilaar,, was alsook dat de 2 kinderen 15 en 18 bij mij zijn.

    ben er wel eens benieuwd naar ditmaal.

    bedankt

  • Collie

    Daar is geen zinnig woord over te zeggen Martin, jij kent haar het beste en als jij het al niet weet, dan kan een buitenstaander er al helemaal niks over weten.

    Het is niet zo dat alle mensen met een borderlinestoornis ook daadwerkelijk op elkaar lijken en dat ze allemaal hetzelfde doen en hetzelfde reageren op zaken.

  • Itheka

    Of zij spijt krijgt en terug wil komen, dat weet ik niet.

    Maar hoe sta jij er tegenover? Als ze zou willen terugkomen ontvang je haar dan weer met open armen omdat je ondanks alles toch van haar houdt? Of is jouw leven en dat van je kinderen rustiger en prettiger zonder haar?

  • martin

    moeilijke vraag omdat het nog te vers is, tijd zal het me vertellen en het verleden.

    want geloof me ,ik heb alle symptomen bij haar wel meegemaakt en het sloopt je letterlijk, heel heel langzaam…. todat je zelf bij de pysg. zit.

    zoals ik nu denk en ook naar onze kinderen toe , loslaten en verder om onze kinderen bekommeren want voor hun was het ook zeker geen makkelijke tijd.

    ik zie nu al bij haar dat ze grote financiele problemen heeft, buitenom dat deze nieuwe relatie van haar niet zal lukken omdat deze nieuwe vriend het straks ook opgeeft want haar verwachting is niet haalbaar…en dan staat ze hoogstwaarschijnelijk weer op de stoep of is ze bezig met manipuleren naar ons toe.

    ik zal me dan sterk moeten maken ,maar ook begrijpen dat ze wel de moeder van de kinderen is. moeilijk,moeilijk….

  • Itheka

    Ik wens je heel veel sterkte!

  • Collie

    Ik wens je ook veel sterkte en wijsheid toe.

    Het baren alleen, maakt iemand geen moeder, daar hoort ook stabiliteit en onvoorwaardelijke liefde bij, vanuit de moeder wel te verstaan, dat is geen verantwoordelijkheid die bij de kinderen ligt.

    Aangezien je niet hoeft te verwachten dat je vrouw ‘spontaan’ veranderd, zul je inderdaad jezelf sterk moeten maken.

  • Itheka

    Ja Martin, ik ben het volkomen eens met Collie.

  • martin

    hallo,

    klopt, maar eerlijkheid hier is dat ze altijd een zeer goede moeder is geweest ,alleen nu heeft ze zoiets van ; ze zijn oud en wijs genoeg en ze redden zich wel, en als ze me missen weten ze me te wonen…. voor mij onverstelbaar !! oke de kinderen zijn 15 en 18 jaar ,maar die van 18 is er al klaar mee….

    ik weet dat dat nieuwe vriendje bij haar de juiste knopjes getriggerd heeft en ik ben bang dat dit ook weer tijdelijk is, zoals de eerdere 2 keren…..

    haar kinderen zijn alles zegt ze en geloof ik ook wel ,maar deze uitspraken zijn voor mij ongelooflijk….

    al met al een heftige situatie nou….zo ken ik haar niet in die 20 jaar….

    ik heb echt alles geprobeerd om haar in te laten zien dat ze moet beseffen waar ze mee bezig is maar dring niet tot haar door.

    en nu zijn we met ons drieeen bezig met puinruimen wat ze achter heeft gelaten….en dat is niet makkelijk …. maar we moeten wel.

  • Collie

    Ik bewonder je loyaliteit naar haar, maar een vrouw die haar kinderen tot 3 keer in het ongewisse achterlaat, is niet een goede moeder te noemen. Een goede moeder laat haar kinderen niet achter, zonder dat ze weten wat, waar en waarom.

    En dergelijke loyaliteit kan mede de oorzaak zijn van haar steeds terugkerende acties, ze weet toch wel dat dingen met de mantel der liefde bedekt gaan worden, die zekerheid zou ik haar deze keer toch maar eens ontnemen.

  • Hans

    Het baren alleen, maakt iemand geen moeder, daar hoort ook stabiliteit en onvoorwaardelijke liefde bij, vanuit de moeder wel te verstaan

    wat geweldig mooi gezegd, iets wat ik nooit heb durven zeggen maar nog steeds denk/weet